До берегів Гватемали припливла голландська яхта, де безплатно роблять аборти

До берегів Гватемали припливла яхта голландської організації Women on Waves, на борту якої безкоштовно проводять операції з припинення вагітності

Про це повідомляє ВВС.

Оскільки аборти в католицькій Гватемалі практично повністю заборонені, корабель перед операцією вивозить жінок в нейтральні води. Аборти проводять тільки жінкам на ранній стадії вагітності.

В армії Гватемали заявили, що отримали наказ припинити роботу "яхти абортів" від президента країни Джиммі Моралеса. Моралес каже, що що хоче таким чином захистити "людське життя і закони країни".

У Women on Waves наполягають, що корабель знаходиться в Гватемальський територіальних водах абсолютно легально. Активісти стверджують, що заборона абортів призвела до того, що сьогодні в Гватемалі понад 60 тис. таких операцій в рік робиться підпільно.

"Ми поважаємо релігійні вірування, але аборт - фундаментальне право в демократичній державі", - сказала в інтерв'ю місцевим ЗМІ представник організації Летиція Зевіх.

Раніше Women on Waves проводили подібні операції в водах поблизу Польщі та Ірландії, а в 2012 році яхта вперше попрямувала до берегів мусульманської країни - Марокко, але влада не дозволила їй увійти в порт.