Комітет Європарламенту звинувачує Шульца у фінансових махінаціях

Комітет Європарламенту з контролю за бюджетом підозрює у фінансових махінаціях кандидата в канцлери Німеччини від Соціал-демократичної партії Мартіна Шульца

Про це заявила очільниця комітету Європарламенту з контролю за бюджетом Інге Гресле, повідомляє Deutsche Welle.

У відомстві зазначають, що наразі комітет перевіряє інформацію стосовно сумнівних підвищень на посаді і виплат премій під час головування Шульца в Європарламенті. Зокрема, мова йде про прес-аташе Шульца Маркуса Енельса, який наразі є менеджером його передвиборної кампанії. 

"Шульц в перший день своєї роботи на посаді голови Європарламенту підписав розпорядження про те, що місцем роботи Енгельса значився Брюссель, хоча той жив і працював в Берліні", - наголосила Гресле.

За її словами, у 2012 році прес-аташе відправили у службове відрядження до Берліна, де він на той час жив. Попри це, він отримував різні надбавки і гроші на відрядження, адже місцем його роботи вважався Брюссель.

Таким чином комітет відправив відповідний запит до управління справами Європарламенту, яке повинно представити відповіді у цій справі до 3 березня. Тим часом представники управління наразі не вбачають жодних порушень з боку Шульца.