Кривавий розгін Майдану у Дніпрі: ватажку "тітушок" повідомили про підозру

Правоохоронці вручили повідомлення про підозру кримінальному авторитету Євгену Таранову, який очолював угрупування "тітушок", відповідальних за розгін активістів Майдану у Дніпрі в 2014 році

Про це на своїй сторінці у Facebook написав позафракційний народний депутат Віталій Купрій.

Він зазначив, що представники правоохоронних органів вручили Таранову повідомлення про підозру у вчинені нападів на громадських активістів з нанесенням їм тілесних ушкоджень. Відповідно до статті 350 ККУ, ці злочини передбачають до 5 років позбавлення волі.

Купрій зауважив, що Таран є чоловіком заступниці мера Дніпра Бориса Філатова Світлани Епіфанцевої, при цьому, за його словами, сам Філатов з його допомогою залякував своїх опонентів. 

Понад те, як повідомив нардеп, у 90-х роках Таран був засуджений за ритуальні вбивства людей з відрізанням голови, розбій і бандитизм, однак відсидів лише 13 років, і, підкупивши суддю, отримав умовно-дострокове звільнення.

"Він сколотив в місті Кам'янське банду і як вірний пес став на службу режиму Януковича. За напади на громадських активістів і опозиційних депутатів, організацію і відправлення тітушок на Антимайдан влада дала йому заробляти баснословні бариші на могилах - ритуальному бізнесі. До того ж саме на цвинтарі було легко сховати труп або лякати свою жертву", - наголосив Купрій.

Депутат додав, що саме Таран був одним із організаторів кривавого розгону Євромайдану в Дніпрі в кінці січня 2014 року, через нього було скалічено сотні активістів.