Насалик пояснив, чому раніше не робились запаси вугілля

Ігор Насалик розповів, що до блокування вугілля антрацитової групи з окупованого Донбасу Україна не відчувала потреби запасатись вугіллям, саме тому стратегічний запас не був сформований

Про це Ігор Насалик розказав в інтерв'ю РБК.

За його словами, з бюджету треба виділити кошти на державний стратегічний запас вугілля. До блокади питання з вуглем не потребувало нагального вирішення. До того ж куплене вугілля обходиться для бюджету України дуже дорого.

"А навіщо це було робити раніше? Якщо у нас до блокади проблем з поставками українського вугілля на ТЕС не було, вони "йшли в графіку", передбаченому Міненерго. До того ж вартість імпортного вугілля, значного вище ціни на вугілля внутрішнього видобутку. Якщо б ми формували резерви, то вийшло б таке: в зимовий період ми спалювали близько 1,2 млн тонн антрациту. Якби ми його купували за імпортною ціною, по "Роттердам плюс", то, вважаючи різницю між ціною на українське вугілля, у нас би утворилося близько 1,5 млрд гривень збитків. Хто повинен компенсувати ці збитки? Населення через тарифи на електроенергію. Хіба це справедливо?", - сказав Насалик.