"Шахтар" програв "Сельті" та вибув з Ліги Європи

Донецький "Шахтар" у Харкові в повторному матчі 1/16 фіналу Ліги Європи поступився у додатковий час іспанській "Сельті" та вибув з турніру

Для "Шахтаря" матч проти "Сельти" був першим, який донеччани проводили після переїзду зі Львову до Харкова, де команда Паулу Фонсеки надалі проводитиме домашні матчі.

"Шахтар" мав перевагу над "Сельтою" завдяки гостьовій перемозі 1:0, яку тиждень тому приніс гол дебютанта - аргентинського форварда Густаво Бланко Лещука.

У Харкові за присутності 33 тис. глядачів "Сельта" впродовж усього матчу володіла невеликою ініціативою та створила чимало гольових моментів, але їх вправно ліквідував голкіпер Андрій П’ятов.

Проте навіть він виявився безсилим на 90-й хвилині, коли ліквідував вихід один на один лише за допомогою фолу проти Йона Гвідетті та заробив пенальті. Одинадцятиметровий реалізував Яго Аспас, перевівши гру у додатковий час.

В овертаймі перевагу гостей на 108-й хвилині збільшив Густаво Кабраль, який переправив м'яч у сітку після подачі з кутового. "Шахтар" програв 0:2 та вилетів з єврокубків.

"Шахтар" (Україна) – "Сельта" (Іспанія) 0:2 (0:1) дод.час

Голи: Аспас (90+1, пен.), Кабраль, 108.

"Шахтар": П'ятов – Срна, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі – Фред, Малишев (Борячук 112) – Марлос, Коваленко (Степаненко, 73), Тайсон (Бернард 83) – Бланко-Лещук.

"Сельта": Альварес – Джонні, Фонтас, Кабраль, Ронкалья (Хосабед 58) – Ернандес, Васс (Бонгонда 80), Малло – Аспас, Гвідетті, Сісто (Россі 85).

Попередження: Бланко-Лещук 36, П'ятов 90, Фред 90+3, Срна 119 – Аспас 13, Ронкалья 26, Джонні 63, Гвідетті 114

Арбітр: Славко Вінчіч (Словенія)

Перший матч – 1:0.