США закликали Росію негайно припинити вогонь на Донбасі

Державний департамент США поширив 26 лютого заяву, у якій закликав Росію і підтримувані нею сили сепаратистів негайно дотримуватися угоди про припинення вогню на сході України

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми закликаємо Росію і сепаратистські сили, які вона підтримує, невідкладно дотримуватися режиму припинення вогню, вивести все важке озброєння і забезпечити повний і безперешкодний доступ у регіон спостерігачів від Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ)", – йдеться в заяві.

Заява Держдепартаменту США стала реакцією на повідомлення про те, що у п’ятницю проросійські бойовики взяли на приціл членів спостережної місії ОБСЄ і відібрали в них міні-безпілотник. 

"Сполучені Штати уважно стежать за зростанням насильства на сході України останніми тижнями й небажанням об’єднаних російсько-сепаратистських сил дотримуватися домовленостей про припинення вогню в рамках Мінських угод", – зазначено в заяві Держдепартаменту США.

У документі мовиться, що вкрай "важливо, щоб ці сили (російсько-сепаратистські – ред.) припинили напади на цивільну інфраструктуру, в тому числі на Донецьку фільтрувальну станцію".