Аваков пояснив, через скільки років правоохоронна система стане стійкою

Україна отримає стійку правоохоронну систему протягом наступних трьох-п'яти років

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-центр Міністерства.

Він пояснив, що, відповідно до досвіду європейських країн, правоохоронна система стає стійкою тоді, коли громадяни довіряють поліції на понад 50%.

"Я дуже розраховую, що таку систему ми будемо мати в найближчі три-п'ять років. Коли ці молоді хлопці, яких ми набрали зараз за конкурсами, почнуть займати керівні посади, коли наберуться досвіду, коли перестануть розбивати машини, над якими всі так потішаються. І ця ситуація стабілізується, коли ми стабілізуємо законодавство. Але це процес, крок за кроком", - наголосив Аваков. 

Він зазначив, що наразі рівень довіри українців до поліцейських становить 40%, втім раніше, коли у державі був "пік захоплення і обожнювання патрульною поліцією", цей показник становив 60%. 

"Ми маємо деяке підвищення довіри в загальному до системи поліції, там близько 25%. Але це статистика. Для мене важливо бути чесним перед собою і перед тими, хто реально бачить результат", - зауважив Аваков.

Він додав, що наразі Міністерство хоче зробити реформу поліції незворотною, а також до кінця сформувати в повному обсязі Нацгвардію та реформувати Державну службу з питань надзвичайних ситуацій.