Екс-посол США в ООН Саманта Пауер розповіла про дружні стосунки з Чуркіним

Колишній представник США при ООН Саманта Пауер розкрила деталі своїх дружніх стосунків з нині покійним постійним представником Росії при ООН Віталієм Чуркіним

Про це вона розповіла у своїй колонці в рубриці "Думка" на сайті The New York Times.

Саманта Пауер, зокрема, пише про те, що Чуркін був єдиним дипломатом з ООН, якого вона запросила до себе додому на День подяки.

"У понеділок помер Віталій Чуркін, постійний представник Росії при Організації Об'єднаних Націй протягом останнього десятиліття і один з найефективніших у світі дипломатів. Я була, напевно, найбільш помітним противником посла Чуркіна, який віддано захищав усі дії президента Володимира Путіна в Україні та Сирії", – пише Пауер.

Водночас, за словами колишнього представника США, Віталій був майстерним оповідачем з епічним почуттям гумору, став для неї хорошим другом і був одним із тих, хто найбільше сподівався на  те, що Сполучені Штати і РФ співпрацюватимуть у майбутньому.

"Я вбита горем через його смерть. Я теж сумую, що в нашому гіперполяризованому середовищі робота таких дипломатів, як Віталій, витлумачена як мовчазна згода з агресією Росії", – продовжує свій панегірик Саманта Пауер.