Гонтарева йде з посади голови Нацбанку, - ЗМІ

Джерела з Адміністрації президента та банківської сфери стверджують, що очільниця Національного банку України Валерія Гонтарева вирішила залишити свою посаду

Про це повідомляє видання "РБК-Україна", посилаючись на джерела з оточення президента України Петра Порошенка.

Таким чином, відповідно до інформації обізнаних осіб, це рішення пов'язане зі складною ситуацією, яка склалась під час націоналізації ПриватБанку.

"Рішення щодо неї ухвалено. Шукають нового голову. Вона не писала заяву, але заявила складу правління Нацбанку, що йде з посади. Вона вважає, що влада нічого не робить проти Коломойського", - наголосило джерело з оточення президента.

Зокрема, один з депутатів фракції БПП зауважив, що те, що робила Гонтарева, до неї ніхто не робив.

"Вона вичищала банківську систему, і націоналізація ПриватБанку стала тією "брудною справою", зобов'язання щодо якої до неї ніхто на себе брати не хотів", - пояснив співрозмовник видання.

Тим часом інше джерело у банківських колах зазначає, що керівник НБУ вже давно хотіла звільнитися.

"Вона давно говорила, що дико втомилася. Її основним завданням був Приват (націоналізація Приватбанку. - Ред.), і вона це зробила. Професійно вона своє завдання в НБУ виконала", - підсумувало джерело.

Журналісти зазначають, що Гонтарева має намір повернутися до приватного сектору, ймовірно, що до компанії ICU (група "Інвестиційний капітал Україна"), де вона раніше керувала радою директорів.