Польща відновила тиск на Єврокомісію через "Північний потік-2"

Польща відновила тиск на Єврокомісію, аби вона не надавала пільгових умов для будівництва "Північного потоку-2", що має поєднати Росію з з Німеччиною

Про це повідомляє "Польське радіо".

Як зазначається, сьогодні у Брюсселі (Бельгія) будівництво "Північного потоку-2" обговорювали у рамках засідання міністрів енергетики країн-членів ЄС. 

Зокрема, віце-міністр енергетики Польщі Міхал Куртика заявив, що позиція Польщі однозначна і газопровід має підпорядковуватися європейському законодавству, оскільки доходить до території ЄС.

"Газопровід, що доходить до території Європейського Союзу, повинен підпорядковуватися законодавству Європейського Союзу. Кожна нова інфраструктура повинна з огляду на це дуже ретельно аналізуватися. Європейська комісія повинна однозначно заявити, що цей правовий режим - це режим ЄС, а не кого б то не було ще", - заявив Куртика.

Крім того, зазначається, що у Єврокомісії з одного боку критикують будівництво "Північного потоку-2", заявляючи, що він порушує принципи енергетичного союзу, а, з іншого боку, комісія не вдалася в зв’язку з цим до жодних дій.