Росіянам не дозволили будувати "альтернативну Росію" в Океанії

Влада тихоокеанської держави Кірібаті відкинула пропозицію бізнесмена та лідера монархічної партії Росії Антона Бакова щодо створення на трьох незаселених островах "альтернативної Росії"

Про це повідомляє ВВС.

Баков, який раніше був депутатом Держдуми, запропонував інвестувати в економіку острівної держави 350 млн доларів, щоби відтворити на трьох островах імперію Романових. Влада Кірібаті заявила, що не готова поступитися суверенним правом на свої острови.

Рішення ухвалили після того, як пропозицію бізнесмена проаналізувала комісія з іноземних інвестицій та дала на неї негативний відгук. Раніше дружина Бакова Марина пояснила, що її чоловік прагне відтворити імперію Романових, тому що цього хоче "велика кількість російських патріотів, які незадоволені режимом Путіна".

У квітні 2014 Монархічна партія Росії проголосила російським імператором Миколу Кириловича Лейнінгена-Романова. За словами Бакової, "спадкоємець престолу" Микола III також хоче відтворити імперію в Тихому океані. Баков раніше робив спроби відновити російську монархію на Островах Кука в Полінезії, а також у Чорногорії.