Студенти НАУ протестують проти поновлення на посаді екс-ректора

Під Міністерством освіти і науки студенти Національного авіаційного університету вимагали скасувати рішення Солом’янського райсуду, яке поновило колишнього в.о. ректора НАУ Рімвідаса Хращевського на посаді

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Я знаю, що він (Хращевський - ред.) уже відновлював своїх колег на посадах Козачка і Луцького, які забудували і знищили дуже багато територій і знищили спорткомплекс університету", - говорить один із студентів.

Хращевського призначив на посаду колишній міністр освіти Сергій Квіт, аби той навів лад в університеті.  Майже одразу після призначення він звільнив регіонала і соратника Дмитра Табачника – Максима Луцького, який був першим проректором. Разом з ним вигнали і його команду. Тоді Хращевський заявляв, що ці особи були призначені на посади з перевищенням службових повноважень. Але через кілька місяців усю команду поновили на посадах.

А Хращевського знову звільнили.  Після нього був Володимир Харченко, якого спіймали на хабарі, за деякими даними - це були гроші за поновлення на посаді Луцького.

Студенти проти, щоб такі люди керували університетом. Адже на території університету будуються будинки, куди заселяються люди, а спорткомплекс перетворився на справжню руїну.