Вибивали зізнання у нібито педофілії. У Кропивницькому угрупування тероризувало людей

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали учасників організованого угруповання "White Lions" ("Білі леви"), які здійснювали напади та пограбування мешканців Кропивницького

Про це повідомляє СБУ.

Правоохоронці встановили, що члени угруповання, до складу якого входили дівчата, у соціальних мережах знайомилися з потенційною жертвою. Їй призначали зустріч у відлюдних місцях, де інші члени групи нападали на жертву, грабували її, наносили тяжкі ушкодження, вимагаючи на відео зізнання у нібито педофілії. Потім, шантажуючи розміщенням відео у мережі Інтернет, тривалий час вимагали гроші та інші матеріальні цінності.

Оперативники спецслужби з’ясували, що для організації своїх дій, учасники спілкувалися між собою в закритій групі однієї з соціальних мереж, організовували зустрічі, обговорювали деталі з вчинення розбійних нападів. Зафіксовано майже сорок відеороликів, на яких учасники "White Lions" здійснюють групові напади на місцевих мешканців.

Співробітники СБ України "взяли" вісьмох учасників угруповання під час розправи над черговою жертвою. Організаторами банди виявилися два інспектори міського слідчого ізолятора, одного з яких СБУ затримала, другий знаходиться у розшуку.