Аваков запропонував план для вирішення конфлікту з активістами транспортної блокади

Потрібно заборонити товарообмін, крім товарів "критичного імпорту" з окупованою територією, а Антитерористичний центр, який керує всіма операціями в зоні АТО, повинен прийняти рішення про порядок контролю над товаропотоком

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав у Facebook.

"При вирішенні поточної конфліктної ситуації - наполягаю на двох фундаментальних речах:
1. Кабмін повинен невідкладно прийняти постанову, яка регулює порядок товарообміну з окупованими територіями. Я наполягаю на повній забороні товарообміну, крім товарів "критичного імпорту", що забезпечують нашу металургію і енергетику", - зазначив Аваков.

Він зазначив, що Кабмін повинен доручити Мінпаливенерго в короткий термін представити програму, яка знизить до мінімуму залежність від антрацитового вугілля, що поставляється з окупованої території і Росії.

"2. АТЦ (Антитерористичний центр), який керує всіма операціями в зоні АТО, повинен прийняти рішення про порядок контролю над товаропотоком, на підставі постанови КМ, а також механізмом його контролю, в тому числі і з боку громадських організацій і політичних партій, раз є резонанс", - написав міністр.

Він висловив впевненість, що таке рішення АТЦ зможе забезпечити нормальний механізм взаємодії громадських і політичних сил з силовиками в зоні АТО.