Блокада Донбасу знищує металургію України на зовнішніх ринках, - Кубів

Українська металургія може опинитися поза світовим ринком через блокаду Донбасу

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, повідомляє "Укрінформ".

Він взяв участь у нараді з представниками металургійної промисловості під головуванням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо питань діяльності підприємств металургійної промисловості та енергетики в умовах блокування вантажних перевезень з окупованих територій. 

Міністр зазначив, що наразі металургія держави працює як для внутрішнього ринку, та і для зовнішнього. При цьому, у разі зовнішнього ринку, за його словами, йдеться про 850 мільйонів тонн металургійного продукту в різних позиціях.

"Ми говоримо те, що світовий ринок металургії чекає конкуренцію. Але цей ринок є українським. І ця блокада викидає нас із того ринку. Чому викидає? Тому що є контракти з іноземними контрагентами на поставку продукції в 2017 році, і проблеми невиконання, це: перше - штрафні санкції, друге - це збитки підприємств, третє - це суди, четверте -  це просто знищення галузі", - наголосив Кубів.

Він додав, що гірничо-металургійний комплекс забезпечує 25% промислового виробництва держави та є стратегічно важливою складовою вітчизняної економіки.