Міністром торгівлі США став "король банкрутств", який працював з Росією

Сенат США затвердив 79-річного мільярдера Уїлбура Росса на посаді міністра торгівлі

Про це повідомляє ВВС.

За Росса було подано 72 голоси сенаторів, проти - 27.

Росс починав фінансистом в нью-йоркському офісі N M Rothschild & Sons і зробив собі ім'я як консультант з банкрутств, отримавши прізвисько "король банкрутств". На цій посаді на початку 1990-х він допоміг Дональду Трампу зберегти контроль над його трьома казино в Атлантік-Сіті, коли частина інвесторів спробувала витіснити майбутнього президента з цього бізнесу.

Свій статок, який журнал Forbes оцінює в $2,5 млрд, Росс заробив, скуповуючи активи збанкрутілих компаній, реструктуруючи їх і потім продаючи з великою для себе вигодою.

Зі студентських років Росс був прихильником Демократичної партії, входив до її керівництва, а при президенті Біллі Клінтоні брав участь у роботі ради директорів американо-російського фонду TUSRIF, заснованого урядом США для здійснення приватних інвестицій в російську економіку.

Політичні пристрасті Уїлбура Росса помінялися на початку 2010-х років. Він став спонсорувати кандидатів і організації Республіканської партії, підтримав Дональда Трампа на президентських виборах. вступив в партію і в листопаді 2016 року одержав пропозицію від Трампа увійти в новий кабінет міністрів.