Порошенко нагородив 61 військового, з них 17 - посмертно

Президент Петро Порошенко відзначив 61 військовослужбовця за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обв’язку

Про це повідомляє прес-служба президента.

Серед відзначених військових 17 бійців були нагороджені посмертно.

Зокрема, орденом Богдана Хмельницького нагороджено молодшого лейтенанта Сергія Галаша - командира розвідувальної роти 54-го окремого розвідбату оперативного командування "Північ", уродженця Керчі (Крим).

8 жовтня 2016 року розвідувальна група Сергія Галаша зі складу роти глибинної розвідки виконувала завдання з метою проведення засадних дій на ймовірному шляху висування диверсійно-розвідувальних груп противника для захоплення полонених та зразків озброєння в районі Водяного. Під час проведення засідки було знищено двох бойовиків та захоплено в полон одного терориста "ДНР" зі зброєю та особистими документами.

Молодший лейтенант Галаш керуючи діями групи вогневої підтримки на БРМ-1К вогнем у відповідь придушили вогневі засоби противника. Завдяки його вмілим діям розвідувальна група змогла без втрат вийти в безпечне місце та вивести полоненого.

Орденом "За мужність" (посмертно) нагороджено солдата Романа Гавриленка - гранатометника мотопіхотного відділення 58-ї окремої мотопіхотної бригади оперативного командування “Північ” Сухопутних військ ЗСУ.

Солдат Гавриленко у складі 13-го окремого мотопіхотного батальйону з 28 листопада 2015 року по 28 травня 2016 року брав активну участь у захисті територіальної цілісності та недоторканості кордонів держави.

"В нерівному бою з противником Гавриленко загинув від отриманих поранень не сумісних з життям. Завдяки його сміливості, бойовій майстерності було зірвано подальше просування терористів  вглиб позицій батальйону", - наголошує сайт глави держави..

Орденом "За мужність" також нагороджено старшого солдата Романа Малишевського - водія протитанково-кулеметного відділення 59-ї окремої мотопіхотної бригади Оперативного командування „Південь” Сухопутних військ Збройних сил України.

З 15 вересня 2015 року по теперішній час Роман Малишевський захищає Україну від російської агресії. За весь час проходження служби безпосередньо на лінії зіткнення з противником старший солдат неодноразово брав участь у відбитті нападів ДРГ.