Українського журналіста Сущенка в російському СІЗО відвідав консул

До українського журналіста Романа Сущенка, якого утримують у російському СІЗО, пустили консула України Геннадія Брескаленка

Про це повідомив адвокат українця Марк Фейґін, який також відвідав підзахисного, передає Укрінформ.

"Минулого тижня в Росії були довгі вихідні, тому до СІЗО було важко потрапити. Сьогодні побував у Романа Сущенка. Він сидить з тим самим співкамерником, відносини нормальні. Романові нарешті передали холодильник. Після мене його відвідав консул України Геннадій Брескаленко", - сказав Фейґін.

Адвокат додав, що передав папери, отримані з України та відхилені раніше слідчим управлінням ФСБ нібито через відсутність перекладу російською. Серед документів - довідка від української військової розвідки, що Сущенко не проходив у них службу та свідоцтво про закінчення Романом Сущенком КНУ. Всі документи передані з нотаріально завіреним перекладом російською.

Фейгін зауважив, що попередня відмова у залученні даних паперів незаконна, оскільки згідно з договором про взаємну правову допомогу російські структури зобов'язані приймати документи будь-якою мовою та самостійно забезпечувати автентичний переклад.