В Києві хочуть створити тимчасову комісію щодо розслідування обвалу Шулявського мосту

Заступник міського голови Володимир Прокопів ініціюватиме створення тимчасової контрольної комісії щодо з'ясування об'єктивних фактів обвалу Шулявського шляхопроводу

Про це повідомляє прес-центр міськради.

"Мета тимчасової контрольної комісії, яку ми хочемо створити у Київраді, — розслідувати ситуацію та знайти тих, хто насправді проводив обслуговування мосту і хто за це відповідає. Обвал естакади — це безпрецедентний випадок, який міг забрати життя багатьох людей. Тому ми також маємо напрацювати механізми, які б унеможливлювали в столиці подібні випадки", — наголосив Прокопів.

Як зазначив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак, балансоутримувачем Шулявського шляхопроводу є "Київавтодор", який не виконав належним чином свої зобов'язання щодо утримання майна в належному стані. Також відповідальність має лягти на підприємство, яке не виконало реконструкцію мосту.

Комісія за необхідності, може звернутися до правоохоронних органів щодо визначення та покарання відповідальних осіб за реконструкцію та утримання Шулявського шляхопроводу.

"З огляду на всі ці обставини, і тільки після висновків тимчасової комісії, будемо рекомендувати міському голові приймати рішення щодо звільнення і покарання відповідальних чиновників", — зазначив голова постійної комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами Олексій Окопний.