Хакери показали листування агента Кремля, який влаштовує антиукраїнські провокації у Польщі

Українські хакери зламали листування одного з координаторів "русского мира" в Східній Європі, білоруса Олександра Усовського, який займався проплаченими антиукраїнськими акціями у Польщі

Про це пише InformNapalm.

Протягом останніх декількох років Усовський активно намагався просувати свої проросійські проекти представникам Росії, зареєстрував некомерційну організацію в Словаччині і намагався побудувати проросійську мережу в Східній Європі.

Повідомляється, що у серпні 2014 року Усовський отримав 100 тисяч євро на організацію проросійських мітингів на підтримку Новоросії в Східній Європі. Гроші на організацію акцій виділив російський олігарх Костянтин Малофєєв, який в той час відповідав за напрямок "ДНР/ЛНР" у зовнішній політиці Росії.

Усовський влаштовував антиукраїнські акції в Польщі в серпні-жовтні 2014 року. Він знайомився з активістами правих рухів з організації OWP (Obóz Wielkiej Polski), Samooborona Матеуша Піскорського і деякими іншими.

Основна частина коштів була витрачена на організацію мітингів проти Порошенка і української армії, за Новоросію і "русский мир". Частина коштів також пішла на боротьбу з пам'ятниками воїнам УПА в Польщі.

"За проросійськими акціями простест в Польщі та інших країнах Східної Європи найчастіше стоїть Росія. Від купівлі банального мегафона для мітингу до напівлегальних акцій біля пам'ятників воїнам УПА часто стоїть банальний кремлівський агент типу Усовського", - зазначено у матеріалі.

За даними InformNapalm "патріотичні пориви" польських правих оплачує Кремль. 

"Акція з пам'ятником УПА і виїздом на мітинг в Будапешт обійшлася російському бюджету всього в 2 тис. доларів (або євро)", - йдеться у матеріалі.