Матіос привітав рішення щодо заочного засудження Клименка

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос привітав рішення щодо заочного засудження екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка

Про це він написав на своїй сторінці в Facebоok

"Ми це зробили - "заочка" для Клименка є! Честь справжньому українському суду і справедливим терезам Феміди в особі судді Мірошниченко!" – написав військовий прокурор.

"Після 17 годин "процесуальних" боїв і ігор адвокатів у хованки від суду, тільки що суддя Голосіївська суду Мірошниченко, розглянувши понад 30 клопотань захисту, надала дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування (простіше - заочного розслідування) щодо Клименка", - зазначив Матіос.

Матіос також нагадав, що Клименко в період квітня 2012 - вересень 2013, займаючи посаду голови ДПСУ (міністра доходів і зборів), у складі створеної та очолюваної Януковичем злочинної організації, зловживаючи службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,166 млрд грн, шляхом незаконної компенсації ПДВ на рахунки фіктивних підприємств, в особливо великому розмірі, які були розподілені між учасниками злочинної організації.