МінАТО пояснило, які саме товари будуть переміщувати з окупованих територій

Порядок переміщення товарів із непідконтрольних територій передбачає, що вивозити з цих районів будуть лише найважливіші компоненти для розвитку галузей України

Про це під час засідання уряду заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і переселенців Вадим Черниш, повідомляє Еспресо.TV.

Він пояснив, що перелік списку товарів на ввезення та вивезення з окупованих територій, який Кабмін повинен затвердити сьогодні, було підготовано за участі усіх зацікавлених відомств України.

"Цей порядок забезпечить переміщення, а не торгівлю, в межах підприємств, які забезпечують економічні приріст. Це ті (підприємства, - ред.), які не мають іншої альтернативи у сучасних умовах і ті, які працюють виключно у правовому полі України", - наголосив Черниш.

Він зазначив, що всі механізми переміщення прописані у порядку, вони будуть проходити не у тіні, адже у цьому процесі будуть брати участь держава та громадськість.

Черниш додав, що наразі від переміщення цих товарів залежать гірничо-збагачувальна, вугледобувна, енергогенеруюча та металургійна галузі.