"Криваві гроші". Сім'я Манафорта засуджувала його роботу з Януковичем, - Politico

Члени родини американського політтехнолога Пола Манафорта були стурбовані тим, що він співпрацював із екс-президентом Віктором Януковичем та очільником США Дональдом Трампом

Про це повідомляє видання Politico, посилаючись на знайдені SMS-листування дочок Манафорта, які опинилися у мережі завдяки хакерам. 

Зокрема, в одній із переписок, дочка політтехнолога Джессіка пише, що не підтримує Трампа, втім пишається роботою батька, на що її сестра Андреа відповідала, що дружба Трампа та її батька - одна з найнебезпечніших у США. Вона також назвала цих двох "ідеальною парою егоманіяків", а потім додала, що єдиною причиною того, що Манафорт взявся за передвиборчу кампанію Трампа, є те, що "він любить виклики, тож робить це не заради грошей".

Тим часом родина Манафорта була вкрай занепокоєна співпрацею політтехнолога з Януковичем. Зокрема, у переписці від березня 2015 року, Андреа припустила, що її батько також несе певну відповідальність за смерть активістів Євромайдану від рук злочинного режиму Януковича.

"Не обманюй себе. Ці гроші, які ми отримали, це - криваві гроші", - написала тоді дівчина. 

А вже через кілька місяців вона також написала в одному з SMS, що "робота та оплата цієї роботи Манафорта в Україні на законних підставах знаходиться під питанням".