"ЛНР/ДНР" вводять своє управління на українських заводах, - росЗМІ

Бойовики починають запроваджувати своє управління на розташованих на окупованих територіях заводах, які знаходяться під українською юрисдикцією

Про це повідомляє російське видання "Интерфакс", посилаючись на власні джерела серед бойовиків Донбасу.

"На підприємствах з українською юрисдикцією в "ДНР" з нуля годин 1 березня вводиться зовнішнє державне управління", - наголосив співрозмовник видання із "ради міністрів республіки".

Тим часом влада "ЛНР" також підтверджує цю інформацію, зокрема джерело зазначило, що  на заводи водиться зовнішній адміністратор від терористів, причому податки надходитимуть до бюджету "республіки".

Зазначається, що зараз на територіях бойовиків у Донецькій області під українською юрисдикцією працюють Єнакіївський металургійний завод і Харцизький трубний завод, що входять до групи "Метінвест", а також Ясинуватський і Макіївський коксохімічні заводи і Донецький металургійний завод, що входять в групу "Донецьксталь". До цього списку входять також і понад 20 шахт.

Тим часом у "ЛНР" діють ПАТ "Краснодонвугілля" і Алчевський меткомбінат (компанія "Метінвест"), а також шахти ТОВ "Ровенькиантрацит" і ТОВ "Свердловськантрацит" (компанія "ДТЕК"). 

Працівники всіх вищевказаних підприємств отримують зарплату у гривнях.