Справа Януковича: всі інтерв'ю та відео з екс-президентом дослідять

Всі інтерв'ю та відеозаписи колишнього президента України Віктора Януковича, як під час подій на Майдані, так і після, додадуть до матеріалів справи проти нього

Про це заявив очільник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє "112 Україна".

Він пояснив, що зараз слідчі повністю досліджують усю діяльність екс-президента, а також правоохоронців часів Януковича, аби зрозуміти, який вплив вони мали на події під час Революції Гідності. До уваги візьмуть матеріали з листопада 2013 року до лютого 2014 року.

"Всі відеозаписи його (Януковича) виступів, як під час цих подій, так і в наступних інтерв’ю різним ЗМІ, прес-конференції долучаються до матеріалів провадження і аналізуються з точки зору їхньої відповідності обставинам тих подій. На сьогодні вони вже можуть порівнюватися з його показами", - наголосив Горбатюк.

За його словами, всі ці відеозаписи та статті є у матеріалах провадження і можуть використовуватися як певний оціночний доказ, зокрема, якщо виявиться, що Янукович давав неправдиві показання.