Ультиматуми бойовиків щодо "націоналізації" підприємств зривають Мінські угоди, - Оліфер

Ультиматуми ОРДЛО стосовно "націоналізації" підприємств, які працюють в українському юридичному полі негативно впливають на виконання Мінських угод

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі Дарка Оліфер.

"Ми заявили про те, що ультиматуми ОРДЛО стосовно "націоналізації" підприємств, які працюють в українському юридичному полі, а також визнання російського рубля "єдиною державною грошовою одиницею на території ОРДЛО" украй негативно впливають на виконання Мінських угод. Будь-які дії з націоналізації підприємств суперечать статті 1 Протоколу I до Європейської конвенції про захист прав людини 1950 р", - написала Оліфер.

За її словами, на рівні Тристоронньої контактної групи Україна жорстко ставила питання про те, що рішення, прийняте Російською Федерацією про визнання паспортів і інших документів, виданих в ОРДЛО, суперечить Мінським угодам

"Українська сторона висловила надію на те, що процеси, пов'язані з документами і націоналізацією не матимуть незворотного характеру", - додала Оліфер.