Які "віджаті" українські заводи на Донбасі віддадуть Курченку

Сергій Курченко може забрати найбільш прибуткові з українських підприємств, які "націоналізували" бойовики на окупованому Донбасі

Про це йдеться у перехопленій СБУ розмові ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка з російським куратором, передає Еспресо.TV.

"Прийшли папери. Завтра усі підприємства за списком повинні бути у Москві. Краснопресненська, 12, - це офіс компанії Курченка. Виходить ми за Курченка забираємо підприємства. З тими підприємствами, з якими ми не можемо впоратись, це Харцизький трубний, це переважно металурги. З іншими ми самі впораємося. Нам сказав Дмитро Миколайович, поки ви можете впоратись, беріть самі. Все що, не можете заберуть", - сказав Захарченко.

За словами Захарченка, серед таких підприємств, які можуть віддати Курченку Харцизький трубний завод, Єнакіївський металургійний, його філію у Макіївці, "Донецьксталь".

"З іншими ми можемо впоратися. Це просто 16 підприємств. Ще один момент. Там є шахта Засядька. Вона акціонерна. Там три тисячі працівників. Вони всі акціонери. Та треба окремо вирішувати", - додав Захарченко.

Він уточнив, що бойовики не згодні з списком, який запропонував Курченко.

Куратор "Сєрий" відповів Захарченку, що проінформує про їхні вимоги.

"Курченко забере у нас найкраще, нам залишиться понад 30 підприємств. Стадіони, люкси, готелі - вони збиткові. Весь прибуток буде йти до Курченка. Тоді не треба, хай тоді забирає усі понад 40 підприємств", - додав лідер бойовиків.