Фонд гарантування передасть колекторам 530 тис. кредитів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб пропорційно розподілив проблемні кредити 63 банків серед 11 акредитованих компаній

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

"Між 11 компаніями пропорційно розподілені проблемні кредити 63 банків (537,55 тис. кредитів) на загальну суму заборгованості 17,36 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, розподіл між учасниками конкурсу проходив шляхом жеребкування, в результаті якого кожен учасник отримав кредитний портфель з середньою сумою заборгованості 1,6 млрд грн. Розподіл лотів проходив за двома категоріями - авто- і беззаставні кредити.

Фонд планує передати колекторам 530,9 тис. беззаставних кредитів на суму заборгованості 14,58 млрд грн та 6,68 тис автокредитів на загальну суму 2,78 млрд грн.

Оплата послуг компаніям зі стягнення простроченої заборгованості з позичальників та інших боржників залежатиме від обсягу повернутих коштів. Винагорода від надходжень складатиме 8-25% для категорії беззаставні кредити (залежно від терміну прострочення кредиту), та 9% – для автокредитів.