Маєтки, таємні дачі та яхти: у Росії показали нелегальне майно Медведєва

Російський Фонд боротьби з корупцією провів розслідування щодо нерухомості прем'єр-міністра Дмитра Медведєва

Таким чином у матеріалах розслідування йдеться про низку маєтків прем'єра, які знаходяться в Росії і за кордоном, повідомляє "Медуза".

У відомстві пояснюють, що свої дорогі будинки Медведєв отримує завдяки схемі, яка включає використання благодійних фондів. Зокрема, він контролює низку таких фондів, на рахунки яких надійшло 70 мільярдів рублів (близько 32,6 мільярдів гривень).

Ця сума була отримана завдяки грошам від нафтової компанії "Башнефть", а також хабарам, зокрема від підприємців Леоніда Міхельсона та Алішера Усманова. Причому останній також подарував Медведєву будинок, який записано на благодійний фонд. 

У розслідуванні також йдеться про дві яхти, які були пришвартовані в резиденції прем'єра в Плесі, що також були оформлені на близьку до нього структуру. 

Наприкінці звіту також перераховується майно Медведєва, яке записане на інших людей. Це, зокрема, дача у Плесі, садиба на Рубльовці, секретна гірська дача у Псехако, землі в Утриші, Ольгінці і підмосковному селі Маслове, виноградники в Анапі, палац графа, перероблений на квартири з автомобільними ліфтами, агро-бізнес та яхти.

Таємна садиба Медведєва в Курській області.

Виноградники в Анапі.

Садиба на Рубльовці.

Гірська резиденція "Псехако".

Резиденція у Маслово.