НАБУ розслідує розкрадання 635 млн на "Укрзалізниці"

Національне антикорупційне бюро розслідує 14 кримінальних справ стосовно корупції "Укрзалізниці" загальною вартістю 635 млн

Про це повідомляє "Громадське".

"Детективами Національного бюро розслідується 14 кримінальних проваджень за фактами корупції в ПАТ "Укрзалізниця", де загальні збитки держави становлять 635 млн грн., основна частина — це корупційні схеми при проведені державних закупівель", - розказали у НАБУ.

Проте детективи зазначають, що інформацію, яку їм надав міністр інфраструктури Володимир Омелян, недостатньо для нового кримінального провадження.

"Наведена інформація частково перевіряється в порядку досудового слідства у кримінальних провадженнях, які розслідуються детективами Національного бюро. Водночас, інформація стосовно інших можливих фактів корупції у діяльності посадових осіб ПАТ "Укрзалізниця", які не охоплені досудовим розслідуванням у наявних кримінальних провадженнях, не містить достатніх даних, які б свідчили про наявність ознак кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності Національного бюро, а тому потребують додаткової перевірки", — сказали у НАБУ.