Рева розповів, як контрабандисти зухвало використовують гуманітарні автівки

Наразі контрабандисти починають використовувати автомобілі гуманітарної допомоги для того, щоб провозити товари

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє Еспресо.TV

Він зазначив, що наразі контрабандисти  шукають нових можливостей для ввезення в Україну товарів. При цьому, один з таких каналів, який ними розглядається, - це саме вантаж гуманітарної допомоги.

"І правоохоронні органи фіксують та інформують Мінсоцполітики про те, що відбулася активізація різного роду контрабандистів саме по цьому напрямку", - зауважив Рева.

Таким чином, за його словами, половина благодійних організацій, які отримують гуманітарну допомогу з-за кордону, розташовані в одній області.

"Коли ми перевірили 225 автомобілів, які у нас були завезені як гуманітарна допомога в Україну, на момент, коли почалася перевірка, лише 18 знаходилися на балансі в Міністерстві оборони. І потім, коли почали інвентаризацію, виявили, що вони привезені до військової частини, але їх навіть не ставили на облік", - наголосив Рева.

За його словами, поза увагою залишилась інформація стосовно того, хто цими автівками користувався.

"Це серйозна проблема. Тому що справа, коли ми завозимо джип в Україну і кажемо, що ми веземо його на схід України, щоб він возив поранених, він не стоїть на обліку - кого він возить? Поранених, чи офіцерський склад, чи прапорщика - ми не знаємо, якщо ця машина навіть не обліковується", - підсумував Рева.