Росіянин відмовився платити аліменти, посилаючись на церковну заборону V ст.

Житель Санкт-Петербурга відмовився платити аліменти нехрещеній доньці, посилаючись на церковну заборону п'ятого століття

Про це повідомляє видання "Фонтанка".

За словами чоловіка, як християнин він не може давати гроші людині, що не належить до лона церкви. Аліменти чоловік назвав "фінансовою допомогою єретиків" і попросив Путіна захистити його від "колекторів в погонах" .

Як пише видання, чоловік став батьком у 2004 році, але замість виховання дочки приєднався до релігійної організації "Російська катакомбна церква справжніх православних християн", ставши її священнослужителем.

Тоді мати дитини подала на аліменти. Але чоловік не став їх виплачувати, заявивши на суді що "як православна людина він проти будь-яких виплат особі, що не належить лона православної церкви".

Тоді росіянину призначили 40 годин виконавчих робіт, проте він на них не з'явився. Аліменти петербуржець теж на платив. Накопичивши за 12 років борг понад666 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чоловік звернувся до президента, пояснивши свою православну позицію і попросивши захистити від тиску приставів.

"У віровченні Православної церкви немає такого поняття, як аліменти. Згідно з правилами 31 і 92 Карфагенського собору, я категорично не повинен надавати фінансову допомогу єретикам", - написав він Путіну.

У своєму листі чоловік зазначив, що правила, заявлені Карфагенським собором в п'ятому столітті, увійшли до всіх канонічних збірників православної церкви. Діють вони й донині.

Правило 31, говорить, що "всім членам кліру заборонено давати що-небудь зі свого майна неправославним християнам, хоча вони і їхні родичі".

Свій лист до Путіна петербуржець закінчив проханням захистити його від "цих колекторів в погонах" і вислати на історичну Батьківщину - Україну. 

Журналістам чоловік пояснив, що і сам би давно виїхав в Україну, але "ці бандити-пристави" обмежили йому виїзд в інші країни. Коли боржнику нагадали про можливу кримінальну відповідальність, він заявив, що тоді "стане в'язнем совісті, постраждавши за сповідництво і свою віру".