У ЄП виступають на підтримку безвізу для українців

Після завершення процедурних кроків українські громадяни незабаром матимуть змогу подорожувати до ЄС без віз на період до 90-а днів

Про це йдеться в заяві Девіда Макаллістера, голови комітету із закордонних справ, Даріуша Росаті, голови делегації до парламентського комітету асоціації між ЄС і Україною та Яцека Саріуша-Вольського, постійного доповідача з питань України у комітеті із закордонних справ.

"Ми радо вітаємо політичну згоду, що її 28 лютого досягли Європейський Парламент, Рада ЄС і Європейська Комісія щодо надання українським громадянам безвізового режиму; Європейський Парламент роками виступав на підтримку цього рішення. Після завершення решти процедурних кроків українські громадяни незабаром матимуть змогу подорожувати до ЄС без віз на період до 90-а днів. Ця згода є визнанням послідовних і всеосяжних реформістських зусиль, яких доклала українська влада задля виконання усіх критеріїв Плану дій з візової лібералізації; варто зазначити, зокрема, ті, що стосуються сфери прикордонного контролю, боротьби проти корупції та антидискримінаційних заходів. Ці кроки задовольняють давні потреби українських громадян, вони слугуватимуть прекрасним шляхом для полегшення міжособистісних контактів і співпраці", - йдеться в заяві.

У заяві вітають  ухвалення палатою представників парламенту Нідерландів 23 лютого закону щодо ратифікації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

"Це – важливий крок у напрямі ратифікації Угоди Нідерландами і відповідно остаточного набуття нею чинності. Це – чіткі сигнали солідарності Євросоюзу з Україною; також це свідчить про бажання ЄС зміцнювати зв’язки з країною – три роки опісля кривавої розв’язки під час Євромайдану та після початку російської агресії з подальшою окупацією та незаконною анексією Кримського півострова. Ми – на стороні українців у їхній боротьбі за відновлення контролю над своїми територіями, визнаними міжнародною спільнотою, та підтримуємо їхні потужні реформістські зусилля", - йдеться в повідомленні.