MH17: Bellingcat встановили нові дані про ймовірного винуватця

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала нові дані щодо колишнього російського офіцера Сергія Дубинського на прізвисько "Хмурий", який установив російського ЗРК "Бук", із якого 2014 року був збитий малайзійський авіалайнер

Про це повідломляє Bellingcat.

Як кажуть розслідувачі, від часу публікації їхнього попереднього звіту минулого місяця з’явилися нові дані, які додатково підтверджують особу Дубинського-"Хмурого". Крім того, за даними з відкритих джерел, а також із оприлюднених слідством у Нідерландах перехоплених телефонних розмов вони детально простежили діяльність цієї людини протягом дня, коли сталася трагедія.

Зокрема, повідомили в Bellingcat, особу Сергія Дубинського як "Хмурого" і як "Сергія Петровського" – таким іменем він теж користувався, перебуваючи на окупованій частині Донбасу – прямо підтвердив у статті на сайті російського телеканалу RT російський актор Сергій Охлобистін, який має на своїй сторінці в російській соцмережі "Однокласники" своє фото разом із Дубинським. Урешті, й сам Сергій Дубинський після публікації Bellingcat дав інтерв’ю російській службі британської медіакомпанії "Бі-бі-сі", підтвердивши, що він і є "Хмурий" – хоча при цьому він і продовжував твердити, ніби лайнер був збитий українським "Буком".

Також із розмов, перехоплених уже після збиття лайнера, випливає, що Дубинський відігравав важливу роль і в пошуку важливих матеріалів на місці загибелі літака, пишуть розслідувачі.