Німеччина наголошує: конфлікт на Донбасі стосується й безпеки Європи

Конфлікт на сході України впливає на безпеку й інших країн, через що роботу спостерігачів місії ОБСЄ у зоні АТО необхідно посилити

Про це заявив Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель під час свого візиту до Києва 2 березня, повідомляє Deutsche Welle.

Він зазначив, що роботу представників місії ОБСЄ на сході України дійсно можна посилити, зокрема, збільшити їхню кількість, а також надати їм краще технічне оснащення.  

При чьому Габрієль зауважив, що конфлікт у зоні АТО відбувається не на периферії, а практично в центрі Європи. Таким чином, за його словами, ця проблема стосується не лише українців, а й інших європейців.

"Оскільки ми бачимо, яким крихким є мир, до якого ми вже звикли. Тому те, що ми робимо для підтримки мирного процесу, - це не благодійність. Це стосується нашої безпеки, наших уявлень про спільне життя в Європі", - наголосив Габріель.

Очільник українського МЗС Павло Клімкін, у свою чергу, підтримав Габрієля і сказав, що ОБСЄ повинна здійснювати якісний та ефективний моніторинг щодо питань режиму припинення вогню та відведення важкого озброєння. 

"Ми нині працюємо над тим, яким чином досягти реального припинення вогню, а головне - ефективного контролю з боку СММ, причому цілодобового контролю не лише над лінією зіткнення, а над усією територією Донбасу, зокрема, над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону", - підсумував Клімкін.