Обстріл Авдіївки: пошкоджені 9 будинків і 2 авто

Внаслідок обстрілу 2 березня прифронтового міста Авдіївка бойовиками пошкоджено 5 багатоповерхових та 4 приватних будинків, а також 2 автомобілі

Про це повідомляють у Нацполіції.

На щастя, постраждалих серед мирного населення не має.

Майже кожний будинок, який розташований в старій частині міста, має "відмітки" неоголошеної війни. Вчора знову терористи відкрили вогонь по житлових кварталам. Снаряди влучили в багатоповерхові будинки, розташовані в сел. Хімік за адресами: Менделеєва-4/ 36; 5/ 69, Молодіжна-16/69, Гагаріна-1, 15/36, 1/20, 8а/55 (гуртожиток), Комунальна 25/111, Корольова, 1/37. В гаражному кооперативі осколками пошкоджено автомобіль ВАЗ 2107.

Також вибухами снарядів пошкоджено фасад та вікна будівлі дитячого садочку "Малятко", розташованого по вул. Гагаріна та автомобіль "ЗиЛ 5301", який знаходився по вул. Металургів.

Крім того до поліції звернулись і мешканці старої частини міста, які повідомили, що внаслідок прямого влучення снарядів будинок 14 по вул. Нахімова повністю зруйновано, а в будинку 21 пошкоджено стіну. По вулиці Степній снаряди лягали в огородах містян, в результаті осколками посічено фасади, дахи та вікна в будинках 142 і 146.

Також осколками пошкоджено вікна в ресторані "Арлекіно" на провул. Козачий (колишня Чапаєва).

Багатоповерхівка, яка розташована по вул. Воробйова 15, неодноразово потрапляла під обстріли. Люди покинули свої оселі, аби вберегти своє життя. Наразі тут залишилось тільки 5 житлових квартир. Вчора снаряди знову влучили в цей будинок, правоохоронці задокументували 5 нових пошкоджень.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.258 "Терористичний акт" Кримінального кодексу України.

Взагалі, з початку цього року в Авдіївці поранено 13 місцевих мешканців, а загинуло 5 людей. Значних пошкоджень від снарядів зазнали і будинки: пошкоджено 291 приватний будинок, 67 квартир, розташованих у багатоповерхівках, 1 школа, 1 дитячий садочок та Авдіївський завод металоконструкцій.

Фото наслідків учорашніх обстрілів у Facebook виклав начальник Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.