"Опозиційний блок" почав отримувати фінансування з держбюджету

Національне агентство із запобігання корупції прийняло рішення про надання політичній партії "Опозиційний блок" державного фінансування 12,12 млн грн

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Рішення ухвалили на основі виконання партією встановлених законодавством вимог. Зокрема, партія відкрила окремий рахунок в національній валюті, надала звіти про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2016 рік, а також внесла зміни до статуту політичної партії.

У НАЗК нагадали, що кошти, виділені з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій, перераховуються щоквартально в розмірі 25% загального розміру щорічного державного фінансування для кожної політичної партії.

Фінансування надається політичним партіям, які на останніх позачергових виборів народних депутатів 2014 року в єдиному загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі набрали не менше 5% голосів виборців.

За перший квартал державне фінансування статутної діяльності вже отримали: Радикальна партія Олега Ляшка, Об'єднання "Самопоміч", Блок Петра Порошенка, ВО "Батьківщина" і "Народний фронт".