Ситник розповів про відстрочку, яку Насіров оформляв для Онищенка

Глава ДФС Роман Насіров незаконно надавав відстрочку підприємствам народного депутата Олександра Онищенка

Про це під час брифінгу розповів очільник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, передає Еспресо.TV.

"Сам механізм відстрочки є законним, але при наявності певних підстав, і в даному випадку відстрочка  була незаконна. Бо підприємство взагалі не платило. І коли приймалося рішення про відстрочку, воно приймалося при умові, що буде хоч частина сплачених платежів. Платежі не сплачувались і знов приймалося рішення про відстрочку. У деяких випадках клопотання у суді про господарювання ще не надходило, а рішення про відстрочку вже приймалося. Також є ще ряд інших доказів, які вказують на те, що ці рішення, які приймалися однією особою є незаконними",  - розповів Ситник.

Все по темі: Справа Насірова

Нагадаємо, що слідчі стверджують, що протягом 2015-2016 Насіров діяв в інтересах Онищенка та надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку щодо ухвалення безпідставних рішень стосовно розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

"Протягом зазначеного періоду Роман Насіров самостійно ухвалював незаконні рішення про розстрочення грошових зобов’язань вказаних підприємств, які не мали на це законних підстав та не надали належні для цього документи. Ці рішення були ухвалені ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обргрунтування та законних підстав, що спричинило державі підтверджену висновком експерта шкоду близько 2 мільярдів гривень", - підсумували у САП.