У російській колонії 20 в'язнів спробували вчинити масовий суїцид

У місті Димитровград Ульяновської області Росії у виправній колонії №3 ув'язнені вчинили бунт і спробу масового самогубства

Про це повідомляє громадська організація "Відкрита Росія" з посиланням на родичів ув'язнених.

На початку березня ув'язнені на знак протесту проти утиску їхніх законних прав оголосили голодування. За деякий час Федеральна служба виконання покарань жорстко придушила акцію протесту: учасників голодування побили співробітники установи.

Після цього, близько 20 ув'язнених розпороли собі животи, встромили в горла цвяхи та порізали собі вени. Наразі момент не відомо, чи надано постраждалим медичну допомогу та чи знадобилася комусь госпіталізація.

За словами родичів ув'язнених, конфлікт між адміністрацією та громадянами, які відбувають покарання, почався восени 2016 року. Тоді співробітники ФСВП незаконно вилучили з камер дозволені предмети і побутову техніку.

На офіційному сайті УФСВН по Ульяновській області є згадка про інцидент членоушкодження кількома в'язнями, нібито спровокованих громадянином, який після виходу зі штрафного ізолятору був побитий охоронцями.

"Засуджений поводився демонстративно, висловлюючи наміри здійснення акту членоушкодження. З метою недопущення вчинення засудженим акту членоушкодження співробітниками установи було застосовано фізичну силу. Засуджений став закликати інших засуджених до непокори, що стало приводом здійснення декількома засудженими актів членоушкодження", - йдеться в повідомленні прес-служби пенітенціарного відомства.