Загострення в АТО: бойовики все частіше гатять з артилерії, кількість вибухів зросла на 250%

Останніми днями кількість застосувань важкого озброєння на Донбасі значно зросла, спостерігається загострення конфлікту

Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що ситуація на сході України протягом минулого тижня була напруженою і нестабільною. В зоні АТО стали більш часто використовувати важке озброєння, зокрема, міномети, танки, артилерію,а також реактивні системи залпового вогню.

"Згідно з наявними даними за перші три дні цього тижня ми зафіксували практично таку ж кількість вибухів від вогню із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння, як і за весь попередній тиждень. Випадки застосування реактивних систем залпового вогню, зафіксовані СММ на цьому тижні, заслуговують на особливу увагу", - наголосив Хуг.

Понад те, за його словами, минулого тижня кількість вибухів від артилерійського вогню збільшилась на 250% у порівнянні з позаминулим тижнем. Тим часом кількість вибухів від мінометного вогню зросла у 12 разів.

"СММ зафіксувала 27 вибухів, викликаних застосуванням реактивних систем залпового вогню, на позаминулому тижні - жодного" , - підсумував Хуг.