4 кроки для безкоштовного оздоровлення майбутніх мам. PR

Народження дитини – це велика подія в кожній сім’ї. Окрім цього, це ще й соціальна відповідальність батьків перед суспільством

Кожні майбутні батьки, що очікують появи нового життя у своїй сім’ї, турбуються, в першу чергу, про здоров’я мами: слідкують за харчуванням, активностями та відпочинком, режимом дня, психологічним станом, сприятливою атмосферою в домі.

Але до цього всього ще є й медичний супровід вагітності: відвідування лікаря-гінеколога, походи на УЗД, школа молодих батьків, курси підготовки до пологів, санаторне оздоровлення та інше. Але не всі знають, що саме санаторне оздоровлення вагітних – це державна соціальна програма, яка є безкоштовною.

Як і в кожній області України, в Київській також є установа для оздоровлення вагітних, в якій діє така соціальна програма. Вона здійснюється на базі клінічного санаторію "Жовтень", що знаходиться в Конча Заспі посеред курортної зони, яка давно стала улюбленим місцем відпочинку тисячі киян.

Отже, для того, щоб потрапити на оздоровлення майбутнім мамам до санаторію, необхідно зробити лише 4 кроки!

  1. Отримати у лікаря жіночої консультації 2 документи:
  1. оформити за місцем роботи довідку відповідного зразка (зразок завантажити на сайті санаторію «Жовтень») або за факсом (044) 259 20 37;
  2. завірити цю довідку печаткою в регіональній дирекції Фонду соціального страхування з тимчасовою втратою працездатності;
  3. отримати путівку у відбірковій комісії пологового будинку №5 за адресою: просп. Лобановського, 2 (тел.: (044) 249 80 63).

На базі клінічного санаторію «Жовтень» вагітні можуть пройти цілий спектр лікування, що покращить фізичний та емоційний стан майбутньої матері та малюка. Це такі як: кліматолікування, гідрокінезотерапія, лікувальна фізкультура, масаж, лікувальні ванни, апаратна фізіотерапія, нордична лікувальна хода, спелео-, інгаляційна та аерофітотерапія, йоготерапія, психотерапія, лікувальне харчування.

Для чого ж необхідне вагітним санаторно-курортне лікування?

Перш за все, дотримуючись всіх правил та умов здорового життя та харчування, кожна майбутня мама повинна слідкувати за змінами в своєму організмі, адже від цього залежить здоров’я дитини, що скоро з’явиться на світ. Перебуваючи в санаторії «Жовтень», кожна вагітна жінка має можливість:

Підготовка вагітних до материнства

Проводиться також фахова психологічна підготовка вагітних до свідомого материнства. Особливо важливим це є для майбутніх мам, які готуються стати ними вперше. Для останніх проводяться зустрічі з перинатальним та сімейним психологом, педіатром. В програмі підготовки обов’язковими є актуальна інформація про вагітність та пологи, правила поведінки на різних етапах пологового процесу, гармонізація стосунків в родині під час вагітності та при народженні дитини.

Не менш важливою є інформація про новонародженого: важливість грудного вигодовування, правила введення прикормів, основи раціонального харчування матері, гігієнічний догляд та навички масажу, актуальні питанні вакцинації та інша корисна інформація.

Як показала практика, у жінок, які пройшли санаторний етап лікування, кращим є стан новонародженого і перебіг періоду його післяпологової адаптації.