НАБУ вимагає поновити суд по Насірову, бо його доведеться відпустити

НАБУ закликає суддів невідкладно розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу голові ДФС Роману Насірову

Відповідне звернення з'явилося на офіційній сторінці відомства у соціальній мережі Facebook.

"Солом’янський районний суд міста Києва відмовляється визначити служителя Феміди, який розгляне клопотання сторони захисту про відвід судді Олександра Бобровника. Таку позицію мотивують тим, що, відповідно до внутрішньої документації суду, черговий суддя працює лише у суботу. Наразі у судовому засіданні оголошено перерву на невизначений термін", - йдеться у повідомленні.

"Відтак, якщо протягом найближчого часу не буде вирішене питання про продовження судового засідання та розгляд клопотання сторони захисту про відвід судді, запобіжний захід підозрюваному голові ДФС до кінця дня обрано не буде. Термін тимчасового утримання його під вартою спливає ввечері 5 березня, відтак якщо до завершення цього строку питання не буде вирішено, детективи будуть змушені звільнити голову ДФС з-під варти", - мовиться в зверненні.

"Національне антикорупційне бюро України закликає служителів Феміди не усуватися від виконання своїх обов’язків та забезпечити розгляд клопотання детективів про обрання запобіжного заходу у визначений законом термін", - резюмує НАБУ.

Все по темі: Справа Насірова

Читайте також: Справа Насірова. Чому НАБУ взялося за головного податківця країни

Читайте також: Сигнал Насіровим: три варіанти розвитку подій

  • Нагадаємо, очільника Державної фіскальної служби Романа Насірова НАБУ підозрює у співпраці з Олександром Онищенком у справі щодо газових оборудок.
  • Главі Державної фіскальної служби Роману Насірову інкримінують розкрадання державних коштів у сумі понад 2 млрд грн.
  • 2 березня повідомлялося, що главу Державної фіскальної служби України Романа Насірова затримали в "Феофанії" у "справі Онищенка".
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура буде клопотати про обрання запобіжного заходу щодо очільника ДФС Романа Насірова у вигляді тримання під вартою, а також про відсторонення його від посади.
  • Також стало відомо, що лікарі не знайшли в очільника ДФС Романа Насірова серйозних проблем з серцем, але кінцевого висновку дати не можуть.