Шахраї хотіли вкрасти 9,3 млн грн з Фонду гарантування вкладів

Податкова міліція Києва та Нацполіція викрили посадових осіб компанії, які мали намір незаконно заволодіти коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.

За його словами, правоохоронці встановили, що посадові особи компанії діяли у цій справі спільно з працівниками банку. 

"Точно знаючи, що цей банк буде віднесено до категорії неплатоспроможних, достроково розірвали договори депозиту і перерахували грошові кошти в розмірі 9,3 мільйона гривень з депозитного на свій рахунок для подальшого "дроблення" зазначеної суми на частини, які перевищують двісті тисяч гривень компенсації від Фонду гарантування вкладів", - наголосив Білан.

Він зазначив, що керівники підприємства, яким погрожували звільненням, змусили 47 працівників укласти фіктивні договори позики та відкрити рахунки в зазначеному банку для отримання компенсації від ФГВФО за нібито вкладені депозити. Після отримання компенсації, люди повинні були повернути зазначені кошти керівникам.

Під час обшуків були вилучені документи, які підтверджують намір заволодіти коштами Фонду, документи і печатку іноземного підприємства, а також майже 21 мільйон гривень у національній та іноземній валюті. 

Наразі у цій справі продовжуються слідчі дії.