Справа Онищенка: Насіров пояснив, що все робив законно

Процес реструктуризації податкового боргу компаній, пов'язаних з депутатом Олександром Онищенком, проходив відповідно до законодавства

Про це в інтерв'ю виданню "РБК-Україна" заявив відсторонений очільник ДФС Роман Насіров. 

Він прокоментував той факт, що його підозрюють у зловживанні службовим становищем, що пов'язано із незаконною реструктуризацією податкового боргу компаній, пов'язаних з Онищенком. Насіров зауважив, що насправді зловживань під час цього процесу не було, адже все проходило відповідно до законодавства. Понад те, процес надання розстрочок є стандартним та поширеним.

"Ми даємо сотні, якщо не тисячі розстрочок. В першу чергу, держкомпаніям. Найбільшим у нас є "Укргазвидобування", вона розстрочки отримує практично кожен місяць на мільярди гривень. З "Укрнафтою" було теж саме. Ми не маємо права не надати розстрочку", - наголосив Насіров. 

При цьому, відповідаючи на запитання стосовно того, що коли "Укрнафта" не платила за розстрочення, почався арештів активів та штрафи, Насіров пояснив, що тоді відбувався процес податкової застави. Тоді у виданні зазначили, що у схемі порушень, яку надало НАБУ, не йшлося про податкову заставу.

"Значить, вони обманюють. Частина майна перебуває у податковій заставі. Крім того, йдуть стягнення. Частина сум вже стягнуто. Щодо частини розстрочок вже повністю закриті податкові зобов'язання", - підсумував Насіров. 

При цьому він не назвав суму грошей, яку було стягнуто. 

Все по темі: Справа Насірова