Суд ООН щодо Росії: справу можуть розглядати роками, - нардеп

Розгляд позову України проти Росії у Міжнародному суді ООН може тривати дуже довгий час, втім результати не будуть марними

Про це на своїй сторінці у Facebook написала нардеп від БПП, очільниця підкомітету з безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

"Сьогодні починається історичний процес. Не потрібно очікувати, що він пройде швидко – справа займе багато років. Однак це не означає, що весь цей час пройде марно для України", - наголосила вона.

Фріз пояснила, що цей судовий процес дозволить викликати більшу зацікавленість серед світової спільноти щодо російської агресії проти України. Адже українська сторона отримала змогу донести до інших країн правдиві факти про те, що робить Росія на Донбасі та в Криму. 

Депутат висловила переконання, що Кремль намагатиметься "знайти юридичну шпаринку", щоб розгляд справи було заблоковано, або взагалі знято. 

Фріз додала, що програш цієї справи Росією вдарить не лише по її міжнародному іміджу.

"Це також і фінансові втрати, які Україна та її громадяни понесли через збиття лайнеру, обстріли, етнічні "зачистки" в Криму (суми можуть бути встановлені в процесі). Росія буде робити все можливе для того, щоб уникнути подібного розвитку подій. Адже це кінець для її політики не тільки в Україні, але й на всьому пострадянському просторі", - підсумувала Фріз.