Трагедію на шахті "Степова" розслідуватимуть кілька комісій, - Зубко

Крім уже створеної комісії з розслідування вибуху в шахті на Львівщині, до з'ясування причин трагедії будуть залучені додаткові

Про це повідомив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє Еспресо.TV.

"Нам потрібно дати пропозиції на другу урядову комісію по економічному стану вугільної галузі. У нас є місяць, ми щопонеділка проводитимемо засідання комісії, частина комісія відбуде на Львівщину. Створено додаткову комісію від Держпраці, до якої ввійде визначена Мінпаливенерго експертна група для незалежної оцінки ситуації на шахті "Степова", - сказав Зубко.

Урядовець зазначив, що розслідування причин інциденту буде поширено на всю галузь для того, щоб унеможливити подібні трагедії на інших підприємствах.

"Це питання взагалі економічного стану вугільної галузі. Це перший випадок, коли в Західній Україні сталася така трагедія.  Є відповідальність і на рівні шахти, і на рівні "Львіввугілля". Треба унеможливити речі, що передували трагедії, на інших суб'єктах вугільної галузі", - додав Зубко.