Волинські поліцейські втікали на службовому авто, щоб не "спалитись" на хабарництві

Працівники внутрішньої безпеки Нацполіції у Волинській області спільно з СБУ затримали інспекторів з нагляду за дорожнім рухом в момент одержання чергового хабара

Про це повідомляє прес-центр Нацполіції.

Троє інспекторів з дорожнього нагляду, попередньо змовившись, вимагали і отримували хабарі з водіїв за непритягнення їх до адміністративної відповідальності.

Оперативникам вдалось спіймати порушників на одному з таких епізодів. Поліцейські під час несення служби у Ківерецькому районі області зупинили автомобіль, водій якого перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Інспектори запропонували порушникові обійтися без складання протоколу, сплатити 9 тис. грн штрафу на місці і їхати далі. Домовившись про 8 тис., чоловік передав їх поліцейським і збирався їхати, однак в цей момент дорогу йому заблокували працівники ВБ.

Інспектори поліції спробували втекти з місця події на службовому транспорті, дорогою викидаючи отримані від інших водіїв гроші і талони на пальне. Під час погоні поліцейські створювали аварійні ситуації. Проте поблизу села Завітне того ж району оперативники їх наздогнали.

Під час особистого огляду інспекторів, їхнього автомобіля, а також після збирання викинутих ними речових доказів було вилучено $140, 150 євро, 4,2 тис. грн (не враховуючи останнього хабара у розмірі 8 тис. грн), а також талони на 690 л палива.