Конгрес українців Канади вітає продовження військової тренувальної місії в Україні

Конгрес українців Канади вітає сьогоднішнє оголошення про продовження канадської військової тренувальної місії Операція Unifier в Україні до березня 2019 року

"Уряд Канади зобов’язався у підтримці України та народу України в час, коли вони будують більш стабільну, безпечну та успішну  країну. Канада продовжує бути на передньому плані  світової спільноти щодо відповіді на агресію Росії в Україні. Я є гордий за талановитих і відданих чоловіків і жінок канадських збройних сил, які сприяють стабільності у світі,  демонструючи нашу надійність як партнера нашим союзникам та наші зобов’язання щодо безпеки в Європі", - сказав міністр оборони Харджіт Сайджан.

Глава МЗС Канади Христя Фріланд заявила, що Канада є непохитною у підтримці України як і в допомозі збереження та захисту суверенітету України так і в наданні допомоги України у впровадженні ключових реформ. 

Операція UNIFIER  фокусується на таких тренувальних аспектах:

Уряд Канади заявив, що "канадські збройні сили з плином часу переходитимуть до підтримки стратегічних  інституційних реформ українських оборонних установ".

"Продовження операції UNIFIER демонструє недвозначну відданість Канади у допомозі Україні у той час коли Україна обороняє свою суверенність, територіальну цілісність та незалежність від агресії Росії. Ця тренувальна місія є важливою частиною загальної стратегічної реформи української оборонної  системи, яка допоможе українським військовим знизити кількість жертв, спричинених бойовими діями. Сьогоднішнє оголошення ще раз підкреслює, що Україна не має більш ближчого друга і більш надійного партнера, ніж Канада. Ми закликаємо Канаду і Україну до якнайшвидшого підписання договору про співробітництво у галузі оборони та включення України до канадського списку країн із автоматичною вогнепальною зброєю", - сказав президент Конгресу українців Канади Павло Ґрод.