Скандал у психлікарні Сум: підозру висунули ще одному лікарю та патологоанатому

Прокуратура Сумської області повідомила про підозру ще двом лікарям, причетним до протиправних дій щодо пацієнтів Обласної психіатричної лікарні №2, що спричинило смерть кількох із них

Про це повідомляється на сайті прокуратури. 

Зокрема, повідомлення про підозру в неналежному виконанні своїх професійних обов’язків внаслідок несумлінного ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 140 Кримінального кодексу України) оголосили завідуючому психіатрично-діагностичного відділення.

Крім того, 7 березня повідомлено про підозру у складанні завідомо неправдивих офіційних документів завідуючій патологоанатомічним відділенням комунального закладу Охтирська центральна лікарня (ч. 1 ст. 366 КК України).

У прокуратурі зазначили, що згідно з висновками судово-медичних експертиз за результатами ексгумації встановлено, що лікар-патологоанатом вищої кваліфікаційної категорії не проводила повний патологоанатомічний розтин чотирьох трупів із дослідженням всіх порожнин тіла та внутрішніх органів.

Також вона умисно склала завідомо неправдиві протоколи патологоанатомічного дослідження із зазначенням недостовірних причин смерті пацієнтів психіатричної лікарні.