США розмістили в Південній Кореї протиракетні системи

Американські військові оголосили про прибуття в Південну Корею пускових установок і обладнання протиракетних систем THAAD

Про це повідомляє ВВС.

У заяві Тихоокеанського командування США йдеться, що розміщення пов'язане з прискоренням північнокорейської програми ядерних випробувань і ракетних пусків, включаючи останній, який відбувся 6 березня.

Рішення про розгортання цієї системи на території Республіки Корея було прийнято в липні 2016 року. Проте про терміни досі точно нічого не було відомо - повідомлялося лише, що розгортання повинно відбутися до кінця 2017 року.

Плани США розгорнути THAAD в Південній Кореї викликали протести з боку Китаю, який побоюється, що радари протиракетної системи будуть здатні контролювати китайське повітряний простір на велику глибину.

У заяві Тихоокеанського командування, між тим, кажуть, що це виключно оборонне озброєння, яке призначене для захисту США та їх союзників.

Система THAAD призначена для перехоплення балістичних ракет ближнього і середнього радіусу дії на заключному етапі їхньої траєкторії. Її ракети-перехоплювачі знищують ціль не за допомогою боєголовки, начиненою вражаючими елементами, а прямим зіткненням, що збільшує ефективність боєприпасу.
Дальність дії цієї системи - до 200 км. Вона здатна вражати цілі на висотах понад 150 км.